«Το μαλλί των προβάτων από την παραδοσιακή στη σύγχρονη κοινωνία»

«Το μαλλί των προβάτων από την παραδοσιακή στη σύγχρονη κοινωνία»

«Το μαλλί των προβάτων από την παραδοσιακή στη σύγχρονη κοινωνία»Μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στο Μαλλί των Προβάτων στην διοργάνωση τής οποίας έλαβε μέρος η ΣΑΪΤΑ . Η εκδήλωση που έγινε στις  εγκαταστάσεις του Ξενώνα Κωσταρά, στο Δολό Πωγωνίου Ιωαννίνων, τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι επισκέπτες, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν τη ζωντανή επίδειξη της «διαδρομής του μαλλιού» που ξεκίνησε με το κούρεμα προβάτων και συνεχίστηκε με τις υπόλοιπες φάσεις της επεξεργασίας του μαλλιού: πλύσιμο, κοπάνισμα, βάψιμο, λανάρισμα, γνέσιμο, πλέξιμο, ύφανση σε αργαλειό κλπ., τα οποία επιμελήθηκε και συντόνισε η Λένα Γεροθανάση. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις υπαίθριες εκθέσεις, με παραδοσιακά, εργαλεία υφαντουργίας, χειροτεχνήματα, αλλά και με φωτογραφικό υλικό & βιβλία από την ιστορική διαδρομή του μαλλιού.

Περισσότερα:

ΕΡΤ
Epirus Post

ι επισκέπτες, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν τη ζωντανή επίδειξη της «διαδρομής του μαλλιού» που ξεκίνησε με το κούρεμα προβάτων και συνεχίστηκε με τις υπόλοιπες φάσεις της επεξεργασίας του μαλλιού: πλύσιμο, κοπάνισμα, βάψιμο, λανάρισμα, γνέσιμο, πλέξιμο, ύφανση σε αργαλειό κλπ., τα οποία επιμελήθηκε και συντόνισε η Λένα Γεροθανάση